Parnille pari hopeaa messuilta

Käpylän oma leimaamo, 69 Tattoo, pakkasi Tapen Opelin toukokuun alussa ja matkasi neljättä kertaa järjestettäville Tallinnan tatuointimessuille, Street Mirror Expoon. Messut oli järjestetty jälleen Rock Cafe -rokkiklubilla, jonne oli saapunut tatuoijia ympäri Eurooppaa mm. värirealismin mestarit Zoltan Krizsan ja Adamik Erik Unkarista.

69 Tattoo lähti messuille pitämään lähinnä hauskaa ja tutustumaan ihmisiin, mutta myös hakemaan kokemusta. Samalla startattiin tän vuoden messukierros – Tallinnan jälkeen loossi pystytetään Liettuan Memel Tattoo -tatuointimessuille. Tällä tripillä meidän posseen kuului studion väen lisäksi Titta Freebird Tattoosta, sekä Mikko ja Ahti, joiden ihoa esiteltiin skaboissa. Kilpasarjoja oli runsaasti joista pajan heebot osallistui kolmeen – Tappi Best of the Dayhin ja Parn Best Cover Up ja Best Black’n’Grey -sarjoihin. Taso oli pirun kova ja Viron ihmelapset Priit Salusoo ja Roman Warvink keräs isot läjät pokaaleita tälläkin kertaa, mutta meidän oma Parn onnistui nappaamaan kaks hopeaa Käpylään!!!

Tapahtuman Facebook-sivuilta löytyy paljon kuvia tekijöistä ja tatuoinneista, joten käykää tsekkaamassa. Myös meidän instagram-sivuilta löytyy kourallinen kuvia, mm. 69 Tattoon todella kankee, mutta legendaarinen slaavikyykky vaaleanpunaisen limusiinin edessä. Tässä kuitenkin otos niistä kuvista mitä kameraan oli tallentunut.

[column_one_third]

pystytys

NÄKYYKS TOI LOGO? Messuille saavuttiin about 30 minuuttia myöhässä, mutta oma piste saatiin nopeesti pystyyn ja lakanat nostettuu seinille.

[/column_one_third]

[column_one_third]

tekkenmestari

LASTENHAKKAAJA. Titta katos jossain vaiheessa ja löytyi messujen pelihuoneesta, jossa neito veti säälittä pataan karsekeja ukkoja Tekkenissä. Tosin kuvan vastustaja oli 14-vuotias teinipoika, mutta turpaan sai silti.

[/column_one_third]

[column_one_third_last]

kilpasarjat

GLOORIAA. Palkintoja jaettiin mm. parhaista väritatuoinneista, new schooleista, old schooleista, japanilaisista yms yms.

[/column_one_third_last]

[column_one_third]

tappitatska

REALISMIA. Tappi naputti vanhasta valokuvasta pirun hienon, photorealistisen kuvan Mikolle nahkaan päivän aikana. Kuvassa stencili juuri asetettu paikoilleen ja tosta noin 5 tunnin päästä tatuointi oli valmis.

[/column_one_third]

[column_one_third]

tapetatska

WALK-IN. Tape duunas paikan päällä asiakkaiden toiveesta tatuointeja ja tässä stenciliä tehdään juuri rintaan hakatusta symbolista.

[/column_one_third]

[column_one_third_last]

parntatska

KISSANKALLO. Parn raapi Lindalle käteen Ilari suunnittelemaa kissankallokuvaa, mutta tää ei ihan valmistunut päivän aikana.

[/column_one_third_last]

[column_one_third]

3_tulijuttui

JENGI LIEKEISSÄ. Messujen ohjelmaan kuului DJ ja bändiesitysten lisäksi mm. tulishow, mutta Titta oli vähän sitä mieltä, että ois vetäny keppien kans paljon päräyttävämmän setin. Jäämme odottamaan.

[/column_one_third]

[column_one_third]

3_yleiskuva

LOISTAVA MESTA. Järjestäjille täytyy heittää iso kiitos, koska messut ei ainoastaan oltu järjestetty todella hyvin, vaan paikka oli myös makee. Tatuointeja tehtiin kahdessa kerroksessa ja tunnelma oli loistava läpi illan.

[/column_one_third]

[column_one_third_last]

3_tankotanssi

MISSÄ SUN TATSKAT? Tanssiesityksissä meidän päähuomio oli tietysti tatuoinneissa ja tai niiden puuttumisessa. Öhm..Työtähän tuolla oltiin tekemässä, eikä viihtymässä!

[/column_one_third_last]

[column_one_third]

4_tuomarit

SKABAT KÄYNTIIN. Kilpailut starttas tatuointien esittelelyllä, eli ensin käytiin näyttämässä kuvat viisi henkiselle tuomaristolle, johon kuului tatuoijien lisäksi taiteilijoita ja muuta kulttuuriväkeä.

[/column_one_third]

[column_one_third]

4_esittelee

ELVISTELYÄ LAVALLA. Tuomareiden jälkeen tatskat esiteltiin yleisölle ja lehdistölle. Kuvassa Roman Warwinkin hakkaama väritatuointi.[/column_one_third]

[column_one_third_last]

4_mikkolavalla
TAKE A POSE. Lopuksi kaikki tatuoinnit vielä kuvattiin. Kuvassa Tapin kilpailutyö Best of the Day -skabaan. Leima on Mikon ihossa, joka selkeesti on poseerannut ennenkin (peilin edessä).

[/column_one_third_last]

[column_one_half]

5_elizabeth

ELIZABETH TAYLOR. Parnin Black’n’Grey -kilpailutyötä tehtiin vielä messuviikolla, joten pientä punotusta kuvassa vielä oli, mutta se ei menoa hidastanut. Kuvansuunnittelu oli Parnin ja Lindan yhteistyönä toteutettu ja sitä varten jouduttiin ottamaan aika montakin valokuvaa yms.

[/column_one_half]

[column_one_half_last]

5_cover
VOIKO VANHAN HIHAN PEITTÄÄ? Kyllä voi ja sen voi tehdä ihan helvetin hienosti! Parn höylää ja rasvaa hihaa ennen lavalle nousua. Kyseessä siis kokonaisen hihan päälle tehty täysin uusi peittokuva.

[/column_one_half_last]

 

[column_one_third]

HOPEAMIES. Parn nappasi molemmilla kuvillaan hopeaa, eli Best Cover Up- ja Best Black’n’Grey (Women) -sarjoista. Kultaiset mitalit meni parhaasta peitekuvasta Roman Warvinkille koko selän ja takapuolen peittävästä lohikäärmetatuoinnista ja mustaharmaassa kultapysti meni messujen eniten palkintoja kahmineelle Priit Salusoolle.
Hopeajuhlia jatkettiin Hell Hunt -ravintolassa ja illan aikana nähtiin mm. slaavikyykyn suomiversio ’Otsa-asfaltissa-kyykky’, mutta ehkä emme julkaise niitä kuvia täällä. Kiitos vielä järjestäjille ja koko pajan puolesta valtavat onnittelut Parnille!!!

[/column_one_third]

[column_two_thirds_last]

voittaja

[/column_two_thirds_last]